3/01/2015

EKIPA ZVANA VICHY

16


Dragi moji šminkoljupci, dobar vam ovaj nedjeljni dan :)
Moram istaknuti kako je našem blogu danas tri mjeseca, kako sam jako sretna zbog tog i kako vam na početku moram zahvaliti što nas čitate, pratite i što ste dio našeg tima :)

U dvanaestom mjesecu sam bila sretne ruke na nagradnim igrama, tako da sam imala priliku sudjelovati u nagradnoj igri Vichya i Beauty&Mess bloga, odnosno Martine i Vesne, a tom prilikom sam osvojila ovaj Vichy paketić koji se sastoji od micelarne otopine, seruma i pudera.
Kako su mi se svidjele ove stvarčice, čitajte u nastavku :)


Purete thermale - smirujuća micelarna otopina 3 u 1



Inače nisam fan micelarnih jer ne volim skidati šminku blazinicama, volim to maknuti gelom, a micelarnu uvijek imam za skidanje swatchewa s ruku, brisanje lica prije stavljanja tonika/seruma/kreme, osvježavanje.
Ova micelarna dolazi u plastičnom pakiranju, čvrstom, ali dovoljno mekanom da se može istisnuti sadržaj na blazinicu.
Namijenjen je svakoj koži, a posebno vlasnicima osjetljivog lica/očiju.
Za sadržaj od 200 ml platit ćete 80 kn ovisno o mjestu kupnje, a kupiti je možete u svim boljim ljekarnama koje prodaju Vichy.
Ima blagi miris koji mi odgovara i nestaje nakon nanošenja, kad sam za probu skidala maskaru s očiju, nisu me pekle (naravno da mi je malo otišlo u oči hehehe).



Iako nemam osjetljive oči, osjeti se da je pogodna za iste, baš zbog laganog, a učinkovitog pristupa, bez peckanja.
Na slikama dolje možete je vidjeti u akciji, na očima imam dva sloja Bourjois Volume glamour max definition maskaru u dva sloja, na na drugoj slici možete vidjeti koliko je skinuta maskara u blagom prvom potezu, na trećoj u malo jačem potezu i zadnja slika na kojoj nema ništa.


Na drugoj slici, na ruci sam swatchala Essence vodootporni tuš i Stay no matter what olovku, koja, kad se fiksira, stvarno stoji na očima jaaako dugo, i naravno da su je/ih povukli iz prodaje.
Nanesena je u dva sloja, dok je tuš nanesen u jednom.
Na drugoj slici je prikaz blagog skidanja, na trećoj malo jačeg i na četvrtoj najjačeg.
Još sam par puta prošla da bi skinula apsolutno sve, što mi govori da micelarna nije podobna za skidanje vodootporne šminke.


Rezime : Micelarna kao i svaka druga, bez okusa, ne ostavlja ljepljiv film, solidno skida šminku, osvježi lice, pogodna za osjetljive oči.
Dala bi joj solidnu četvorku, za moje potrebe je dovoljna, a vi procijenite koliko bi dobra bila za vaše.

Aqualia thermal serum


Serum dolazi u kartonskom pakiranju u kojem se nalazi  tamno plava staklena bočica kroz koju se može vidjeti proizvod. Nisam imala problema sa istiskivanjem, dozira dovoljno te je meni jedna pumpica dovoljna za cijelo lice. Čep i pumpica su od plastike.
Izgleda jako elegantno i divota ga je vidjeti na stolu.
Namijenjen je svakom tipu kože, za dubinsku 48 satnu hidrataciju .
Za najbolje djelovanje, nanosi se ujutro i navečer prije kreme iz iste linije, obećava svjež i blistav ten, dugotrajnu hidrataciju te glađi izgled suhih dijelova kože. Sadrži 10% termalne vode Vichy i hijaluronsku kiselinu.
Za 30 ml platit ćete 200 knovisno o mjestu kupnje, a kupiti ga možete u svim boljim ljekarnama koje prodaju Vichy.
Kao i micelarna, ima blagi miris koji meni osobno odgovara, nije preintenzivan i nestaje nakon nanošenja.



Nakon nanošenja, ne upija se predugo, jako je lagan i tekuć, stoga pripazite pri doziranju da vam ne klizi po prstima.
Moja zamjerka je što kad ga nanesem, ostavlja mrvicu ljepljiv film na licu, meni osobno ne smeta toliko, ali navodim to za sve kojima to smeta. Također, nije mastan pri nanošenju.



Sam serum je prozirnkaste bijele boje, a što se tiče njegove hidratacije, sam po sebi mi je dosta blag, dok uz neku kremu lijepo hidratizira kožu.
Ten mi uistinu je bolji otkad ga koristim, a suhi djelovi su manje izraženi tokom dana.


Rezime : Ja sam ovim serumom zadovoljna. Ovo mi je bio prvi serum i otkad ga koristim, lice mi je svježije, mekše na dodir i suhi dijelovi na licu jesu manje izraženi.
Uz Balea kremu mi daje super rezultate i priuštila bih si ga.
Ocjena koju bih mu dala je ipak 4.5 samo zbog ljepljivosti na koži i cijene *siromašnasamšmrc*.
Također moram napomenuti da ga koristim svakodnevno već mjesec  i par dana i da sam stvarno zadovoljna.

Teint ideal fluid - 15 clair


Puder također dolazi u kartonskom pakiranju u kojem se nalazi prozirna staklena bočica kroz koju se može vidjeti proizvod. Nisam imala problema sa istiskivanjem, te je jedna pumpica dovoljna za cijelo liceČep i pumpica su od plastike.
Kao i kod seruma, prava elegantna ambalaža koja na stolu izgleda besprijekorno.
Za 30 ml izdvojit ćete 163 knovisno o mjestu kupnje, a kupiti ga možete u svim boljim ljekarnama koje prodaju Vichy.
Također ima blagi miris koji meni ne smeta.


Puder je inače namijenjen normalnoj do mješovitoj koži, dolazi u četiri nijanse te ima žuti podton.
Što se tiče prekrivanja, lagan je, ujednačiti će ten, prekriti blago crvenilo, na licu je prozračan i nećete ga osjetiti.
Što se tiče trajnosti, nažalost tu ne mogu pomoći.
Zašto?
Meni je ovaj puder prežut, a osim tog mi je i pretaman, jer sam ja uistinu skoro pa duh bijela i vidi se prijelaz vrata i lica. 


Na desnoj slici vidite crtu moje ruke i pudera i koliko to dolazi do izražaja.
Na slici ispod, vidjet ćete malo bliži prikaz, koji zapravo prikazuje tu istu bijelu boju koja je i na mome vratu/licu i kako to izgleda ružno :(
Isto tako, vidjet ćete i mogućnost prekrivanja.


Bright side of life je da paše mojoj mami, pa sam ga njoj i proslijedila, moji dojmovi su da joj lijepo neutralizira crvenilo i da jako lijepo izgleda čak i na suhom licu, možda malo naglasi suše dijelove, ali sveukupni dojam je jako dobar.
Za nešto opširniju recenziju, šaljem vas na Ith's corner i Silvijin dojam o ovom puderu (inače joj je to najdraži puder ;)).



Sve u svemu, jedna čvrsta četvorka, iz razloga što je svaka nijansa žuta, pa su rozi podtonovi skroz zakinuti, drugi razlog je što je i najsvjetlija žuta nijansa opet pretamna za duh bijele ljude *mah mah to sam ja* , i jer ima tendenciju naglasiti suhe dijelove.

To bi bilo sve, a mi se dalje čitamo ;)
Koristite li ove proizvode? Ako ne, biste li ih kupili?
Voli vas Kike :*

Broj komentara: 16 :

  1. Koristila sam VICHY puder za šminkanje (imala u jednoj nijansi za probu, ali onaj stariji) i bio mi je prepre, no taj nedostatak svijetlih nijansi -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ovaj bi mi bio super za po danu, al mi je koma boja :(

      Izbriši
  2. U u, spomenuta sam :)))

    Ja nažalost čuvam sve ovo, ne koristim dok ne potrošim zalike Nivea micelarne jer nije mi baš da imam sve otvoreno, a što se seruma tiče.. čekam da kremice potrošim :D

    SLIKE *_*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi jesi :D
      Ma serum je zakon stvarno, vrijedi čekati ;)
      Hvala koka :*

      Izbriši
  3. Voljela bih probati Vichy proizvode, a najviše serum i micelarnu vodu. Serum posebno jer mi baš treba nešto za hidrataciju kože i za suhe dijelove koji su mi se odjednom pojavili na koži, a nikad nisam imala problema. Tetovaža ti je predobra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dok ne dođeš do seruma, skoči do DM-a : Balea Totes meer krema za lice i tijelo, fantastična je za nepunih 20 kuna :D
      I hvala ;)

      Izbriši
  4. sve sam probala, serum kao buntić od nekih 10tak testera i bila sam prilično zadovoljna, ali malo mi je previše 200 kn za efekt koji daje; tu mi je puno bolji Afrodita Hydra Thermal koncentrat, koji je triput jeftiniji, a uopće nije ljepljiv.
    Puder volim jako, nekidan istisnula zadnju kap iz njega. Pisala sam i recenziju nekad davno :D
    Micelarna mi je bila skroz bezveze za skidanje šminke, a za to mi jedino i služi. LRP, Garnier, Bourjois, pa čak i Nivea imaju miljun puta bolju (neki i jeftiniju) micelarnu <3
    Ja sam opsjednuta ovim nekim njihovim novim serumom za oči i trepavice <3 dobila sam par testera u ljekarni i super mi je <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je super što mi se stvarno lice popravilo i baš sam hepi kako izgleda, a sad imam i Bocassy, pa kad potrošim mogla bi uzeti taj Afrodita :D
      Ma puder je baš super, ali baš ta boja me uništava :(
      Ja ionako micelarnu ne koristim za to jer sam lijena, tako da mi paše za moje potrebe, a što se drugog tiče može ležerno pored mene.
      Meni je Garnier po cijeni i kvaliteti super i nju imam uvijek, sad imam i Eucerin koja mi je preblaga, tako da se vraćam Garnieru kad sve potrošim :D
      Mogla bi nabaviti tester da isprobam :D

      Izbriši
  5. stalno naletavam na ovaj vichy puder, ali ne znam, nekako da mi je mrvicu jače prekrivanje. a ovo što si napisala za miceralne općenito potpisujem! tako i ja...za osvježavanje, doslovno! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto jako volim jače prekrivanje, colorstay mi je zato majka mila i za boju i prekrivanje, ali ovo je baš ono kad ne trebam jaki makeup, kad ujutro želim čisto ujednačavanje tena, ali samo da je boja bolja :(
      Ma nemaju mi smisla, em sam lijena, em puno blazinica, em sve hahaha :D

      Izbriši
  6. Baš isprobavam serum i ok mi je, ali zasad ništa posebno. Micelarnu još nisam otvorila, a o puderu ne znam kaj da mislim xD Izabrala sam onaj za suhu kožu u tubici jer sam na blogovima pročitala da je ovaj kriminalno žut i da nema bogzna kakvo prekrivanje, tako da mislim da sam dobro odabrala, bar što se toga tiče. Vidjet ćemo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S obzirom da nikad prije nisam koristila serum i koliko su mi ova zima i zagrebačka voda uništile kožu, meni je super haha :D
      Što se tiće prekrivanja, da, nema veliko, ali bih rekla srednje, mami baš super pristaje :D
      A da je žut, žut je hahah :D
      Javi dojmove :D

      Izbriši
  7. Mene privlaci njihova termalna vodica... a sto se tice Francuza Vichy VS Avene ja biram uvijek Avene... hahahaha... nekako mi je Vichy dosta agresivniji na suhoj kozi...

    Btw nominovala sam te za Versatile Blogger Award u ovom postu...

    http://arkona-makeup.blogspot.com/2015/03/the-versatile-blogger-award.html

    :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam Avene termalnu vodicu, to mi je bio prvi susret s takvim tipom proizvoda, i definitivno sam bila zadovoljna, ljeti kad me pojedu komarci, onda mi to tako fino ublaži češanje i crvenilo, ja presretna. Koristila sam je cijelo ljeto, i sad definitivno moram kupiti novu, još malo pa nestalo :D
      A ovo su mi bili prvi proizvodi od Vichya, i ja sam zasad zadovoljna :)
      Odgovaram i hvala :*

      Izbriši
  8. Nisam neki pretjerani obožavatelj Vichy kozmetike. Za skoro iste pare se može kupiti mnogo kvalitetnije proizvode (Avene, Lefery ACR)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su ovi zasad bili dobri, šteta što ih ne voliš :)

      Izbriši