3/27/2016

OLIVAL MICELARNA OTOPINA

2


Dragi moji šminkoljupci, danas vam pišem o jednom domaćem proizvodu, Olival micelarnoj otopini :D


Dolazi u valjkastoj boci s čepom na vrhu, u količini od 500 ml po cijeni od 49,99 kn (shvatila sam da nemam sliku cijele ambalaže tek kasnije).

Inače nisam fan micelarnih otopina, jer imam svoje favorite kojima čistim lice, tako da kad dobijem neku micelarnu na korištenje, koristim je nekih dva, tri tjedna i onda mi teoretski ostane otvorena tako da imam nepotrošenih nekoliko komada na stolu, a koristim ih za sitne popravke šminke, da prebrišem lice prije jutarnjih krema i tonika, za osvježenje lica tokom dana ako nemam šminku na licu i sl.


Za ovu micelarnu kažu:


Micelarna otopina nježno čisti kožu,  uklanja nečistoće i ostatke šminke. Možemo ju koristiti za čišćenje lica i vrata,  područja oko očiju,  za sve pregibe ili nabore kože, bez narušavanja prirodne ravnoteže i vlažnosti kože. Na koži ostavlja ugodan osjećaj mekoće a koristi se bez ispiranja. Obogaćeno je  eteričnim uljem smilja. 
Način primjene: otopinu nanijeti na komadić vate i nježno očistiti lice i područje oko očiju. Koristiti po potrebi ili dva puta dnevno. Ispiranje vodom nije potrebno. 

Što se tiče čišćenja kože i uklanjanja mejkapa, ja sam joj tu najveći sud, količina šminke koju stavljam na oči je uvijek veća nego kod žena koje se šminkaju reda radi.
Puder i šminku na licu će ukloniti iz prve, dok kod šminke na očima treba malo više puta preći kako bi u potpunosti sve bilo uklonjeno, posebice kod vodootporne šminke, u mome slučaju tuša za oči i ABH gela za obrve.
Nije me isušivala, to je jedan od razloga zašto pretjerano ne volim micelarne, ali je ova zbog ulja smilja bila jako nježna prema mojem licu.
Doista ostavlja osjećaj mekoće na licu, to je isto stvar zbog koje smo se voljele.
Jedini razlog zbog koje mi je dizala živce je glicerin u sastavu, koji rezultira ljepljivim osjećajem na licu, što "pobija" rečenicu "Nije potrebno ispirati" jer je to bilo pod obavezno.


Ovo je jedna dobra micelarna, jedino bi mi bilo draže da nema glicerina da ne ostavlja ljepljiv trag.


Koristite li micelarne otopine u svojoj rutini? Jeste li koristili Olivalove proizvode? Čime uklanjate šminku?
Pišite mi, voli vas Kike :*

*PR PROIZVODI - bez obzira na činjenicu da sam proizvode dobila, predstavljam iskreno viđenje dobivenih

2 komentara :

  1. Ja, za razliku od tebe, u svojoj rutini čišćenja lica najčešće koristim upravo micelarne otopine, a rijeđe npr. mlijeka za čišćenje. Isprobala sam i ovu Olivalovu te mogu reći da mi je bila solidna, s lakoćom sam uklanjala make-up sa lica dok sam se malo više trebala potruditi oko područja očij,u kada sam nosila težu šminku. Za sada mi je favorit Bourjois micelarna otopina nakon koje nisam osjetila ljepljivi trag na koži, što nije bio slučaj kod Olivalove. Iako mi to nije tolika zamjerka jer nakon micelarne otopine obavezno umijem lice i još ga jednom očistim gelom za umivanje. Karmen

    OdgovoriIzbriši
  2. probala sam osim ove od garniera i loreala i nekako njima dajem vise prednosti jer me kod ove malo smeta miris :/ a kod prve dvije nema tog ljepljivog osjecaja, sve u svemu nije mi loša ali nije mi ni woow

    OdgovoriIzbriši