7/05/2016

NOVITETI I (PRVI) DOJMOVI - DEKORATIVNA KOZMETIKA

6



Pozdrav šminkoholičari moji, 
ispitni rokovi su napokon gotovi, sezona maturalnih je prošla (tko nije znao, profesionalno se bavim se šminkanjem) pa sam evo napokon uhvatila vremena da napišem post. Zabušavala sam predugo :/ bad blogger, shame on me. 
No bacam se zato na posao i danas ću vam predstaviti neke od noviteta koje sam prvi put kupila ili obnovila zalihe proizvoda koje već koristim i volim. Obuhvatit ću samo dekorativnu kozmetiku u ovom postu jer mi se čini da će i ovako biti poduži, a kamo li da ubrojim preparativnu kozmetiku koju sam nakupovala u zadnje vrijeme (da da, to su te korejske poslastice za kožu koje ste mogle vidjeti na blogu). 

Lets go, iđemo :D

Physicians Formula Sexy Booster trio koji sadrži kajal, tuš i olovku za oči, sve u crnoj boji te još jedan tuš - Eye Booster i pH matchmaker sjajilo su mi poslali na recenziju pa ću nešto o tome odvojeno napisati. 
Otkrit ću vam da je Eye Booster,tuš u sredini, odličan, ima tanki precizni kist na vrhu, lako se nanosi i dugo traje, iako imajte na umu da nije vodootporan, ali meni traje do kraja dana, I approve. :)


Preko Dženane sa bloga Šljokica sam nabavila ova 4 Golden Rose tekuća mat ruža. 
Hvala Dženana <3. 
Oduševili su me pigmentacijom, teksturom i trajnošću tako da ću svakako kupiti i druge nijanse kad dođu kod nas (u Zadar), a imam insiderski info da je to jakoo brzo ;)


Iskoristila sam sniženje u Douglas parfumerijama pa nabavila 2 Estee Lauder Double Wear pudera za klijentice, super izbor za one s masnom kožom koje traže hardcore dugotrajni puder koji ima visoko prekrivanje te koji kontrolira sebum. 
Kupila sam i svoju najdražu Artdeco bazu za sjenila koja je uvijek rasprodana kad je idem uzeti. Ovo je 3. ili 4. put da ju kupujem, stari favorit. Uz kupnju sam dobila testere, hvala dragim curama iz Douglasa. :)



Istog dana uzela sam i Ebelin sredstvo za čišćenje kistova koje sam recenzirala tu, Essence kist za obrve sa spoolijem koji mi je bio sladak, ali ipak je malo pretvrd za moj ukus te Essence parcijalne trepke koje su mi solidne, iako su mi Aurine draže, ali nije mi se dalo ići do Kozma.


Iskoristila sam popust u Bipi koja se otvorila 5 min od mog stana woohooo :D i prvi put odlučila probati Healthy Mix pudere, dok HM korektore koristim godinama. 
Mogu vam reći da mi se serum puno više sviđa, iako ima lagano prekrivanje, puno bolje izgleda na mom licu od standardnog Healthy Mixa. 
Zbog lagane gelaste teksture idealan je za ljeto i po meni, trajnost mu je bolja nego li HM. 
Rekla bih da HM ima bogatiju kremastu formulu i više prekrivanje te da je bolji za suhu kožu, dok bi ovaj bio bolji za mješovitu i masnu. 
Ovaj novi Radiance Reveal korektor mi se čini kao dobar izbor za suhu kožu, ako niste osjetljivi na mirise jer ima stvarno jak miris. 
Izbor nijansi je meh, ali sviđa mi se srednje prekrivanje, hidratacija i prirodan finish koji daje.


Kupila sam i, vjerojatno isto na popustu haha, The Balm Instain rumenilo u nijansi Argyle, topla svijetlo roza nijansa, većini će dobro pristajati, dosta je pigmentirano pa se treba lagano nanositi. Nijansa je prekrasna i dosta dugo traje na licu. 
Kad sam ostala bez voljene Artdeco baze bila sam primorana eksperimentirati s nekom drugom, dostupnom kod nas. Uzela sam The Balm Put a lid on it bazujako je vodenasta pa se sporo troši. Malo se treba pričekati prije nanošenja sjenila. 
Sviđa mi se, ali nije skinula Artdeco s trona koja mi je bolja po pitanju poboljšavanja intenziteta sjenila. Oboje mi preveniraju nakupljanje sjenila u pregibu oka, što i zapravo najviše tražim od baze odsnosno primera.


Sa službene Morphe Brushes stranice sam naručila dugo željenu 35O paletu o kojoj sam vam pisala na fb stranici. Dogodila se ljubav. Nemam što za nadodati :D, kupite, zaljubit ćete se i vi u nju.



U novootvorenom Mulleru u Zadru napokon se može kupiti Revlon Colorstay puder kojeg koristim na klijenticama, po meni on je dupe za prethodno spomenuti Estee Lauder DW. 
Ono što me posebno veseli jest to što odnedavno dolazi s pumpicom. :D 
O, da, dobro se pročitali. Napokon su iz Revlona čuli naše molbe. 
Uz njega sam za sebe kupila Catrice puder s hijaluronskom kiselinom za kojeg sam cula sve najbolje, ali nigdje, NIGDJE ga nisam mogla pronaći...i sad ga nađem za 16kn haha, vjerujem da se povlači iz prodaje, kao i pripadajuća linija korektora
U Mulleru sam kupila i Artdeco kamuflažu u nijansi 6, molim Boga da mi odgovara. Inače su mi draže Catrice kamuflaže zbog kremastije teksture, ali za ove ljetne dane kad se znojim, Artdecova suhoća mi odgovara jer ne mrda s lica. 
Tu se još našlo Catrice kremasto sjenilo u olovci koje će biti idealno kao highlighter, već vidim :D nijansa je divna, šampanjac zlatna.


Sljedeći je na redu Skindinavia fiksator u Bridal verziji uz kojeg sam dobila mini fiksator i primer u obliku spreja. Naručila sam ih direktno s njihove stranice i nisam imala problema s carinom, ali kolegica Maja aka Dash of Blue jest, tako da budete spremne i na to. Inače nisam fan fiksatora, mislim da su većinom marketinški trik i da samo zalijepe lice stvarajući osjećaj kao da ste stavili lak za kosu. 
Uglavnom su krcati alkoholom, a ovaj nije iznimka pa to imajte na umu. Primjetila sam kad ga stavim da mi se puder manje preslikava i time produži njegovo trajanje, ali ne toliko da može popraviti loš puder. 
Hmm...ne mogu reći da ne djeluje, ali nije čudotvoran i iskreno mislim da hype nije toliko opravdan, ali ja koristim svakako dugotrajne pudere pa se ne oslanjam na fiksator. E da, brzo se troši, već sam jedno pola boce potrošila. Nije mi žao što sam ga kupila, ali ne vjerujem da ću ponoviti kupnju.


Sad idu random stvari koje sam također uzela na Bipinoj vikend akciji :D. 
Look by Bipa kistove za ruževe/sjajila volim, traju sto godina, tanki su i ne ispadaju im dlake, što još mogu tražiti? 
Našla se tu i Look by Bipa olovka za usne, a njihove olovke su mi u rangu s Macovima, to sve govori.  Uz nju je i Catrice olovka predivne tople smeđe-mauve nijanse, zatim Catrice paleta korektora koju još nisam isprobala, ali pošto volim kamufaže i paletu za konturiranje (koja je trenutačno napola potrošena pa nije za slikanje :D) očekujem da će mi se svidjeti. 
Nadalje, tu su Hello beauty spužvice u preslatkom pakiranju, ovo srce se može odvojiti pa nekome možete pokloniti drugi dio, awich :). Spužvice su genijalne, narastu duplo kad ih smočite vodom i jako su mekane. Zapravo, ovo su mi najdraže od svih koje sam probala, a i dalje odbijam kupiti originalni Beauty Blender jer mi je apsurdno davati 150kn za komdić spužve, ali tko zna...možda ga jednom i kupim. 
Blistex labelo u klasičnoj verziji je bilo jeftino i ima solidne njegujuće sastojke (od svih Blistex labela samo ovo nije imalo mineralno ulje kao 1. sastojak). Nije loše, više je slippery nego masno, treba mu neko vrijeme da se upije, miriše divno, slatkastog je okusa tako da nećete povraćati ako slučajno poližete usne. :P 
Ne mogu još reći kakav je po pitanju njege. 


Od blogokolegice Stele aka Stela Sequin sam kupila mini Z paletu koju sam napunila diy presanim glitterima. Nisam zadovoljna kako su mi ispali, ali iskoristivi su, a i lijepi za gledati haha.


BH Cosmetics Carli Bybel paletu imam već neko vrijeme, a objavila sam i look s njom. Hvala čitateljici koja ju mi je nabavila :*. 
Highlighteri su divni, nijanse sjenila također. 
Mat nijanse nisu previše pigmentirane pa se lako može raditi s njima, nadogradive su. 
Problem su shimmery nijanse koje su jako pigmentirane, ali se jakooo truse. Potrebna vam je ljepljiva baza ili Mac Fix + da ostanu na kapcima, u protivnom ćete imati poteškoće s aplikacijom. Kolegice vizažistice većinom hvale highlightere u zadnjem redu i moram se složiti, ne truse se, tekstura je fina, intenzivni su, a opet nemaju prevelike šljokice da bi izgledali napadno.



Nanshy kistove nisam posebno slikala, zaboravila sam :( pa ću staviti sliku sa zalutalom preparativom, tu su već spomenuti korektori pa Maybelline Sensational koju o-b-o-ž-a-v-a-m i Makeup Revolution Awesome Metals foiled sjenilo u nijansi Rose Gold. 
Izrazito metalik kremasto sjenilo koje se suši brzo na kapcima, dobijete i tekućinu/primer i paleticu za miksanje u tom mini setu. Kažu da je dupe za Stilu, nisam probala, ali zadovoljna sam ovim. 
Što se tiče kistova, zasad su mi dobri, ali vrijeme će pokazati, ne volim se zaletjeti s dojmovima kistova jer od njih očekujem da traju barem godinu dana. na temelju par tjedana ništa ne mogu reći, možda javim dojmove nakon par mjeseci, a u međuvremenu bacite pogled na Kikinu recenziju.


To bi bilo sve za ovaj post, bilo je to još stvari poput Essence tuša u vodootpornoj verziji, Anastasia BH tekućeg ruža i dr., ali naravno, nisam se sjetila slikati. :) Ako vas zanima nešto više o nekom proizvodu slobodno komentirajte ispod posta ili pošaljite poruku na fb stranicu. 


 Sviđaju li vam se ovakvi tipovi postova? 

Što ste vi kupovali u zadnje vrijeme i jeste li isprobali neke od ovih proizvoda
Hvala što nas čitate i pratite, :* od Maje 


*PR PROIZVODI - bez obzira na činjenicu da sam proizvode dobila, predstavljam iskreno viđenje dobivenih


Broj komentara: 6 :

  1. Svi proizvodi su divni Revlon Colorstay puder je moj HG za all day makeup :) Skandinavia fiksator koristim i vjeruj mi oduševiti ćeš se, nema boljeg fiksatora.... jednostavno je savršen i šminka će uistinu trajati puno dužeee :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) zasad mi je ok, ali ništa više od toga, probat ću ga s malo lošijim puderima da ga bolje testiram

      Izbriši
  2. Mene zanima fiksator i recenzija palete MORPHR na hrvatskom jeziku...pa eto ti ideje. Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. o fiksatoru ne znam sto bih vise rekla, trebam ga bolje testirati, a recenziju Morphe palete bih svakako mogla natipkati :)

      Izbriši
  3. Wow, toliko dobrih stvari ja sam se zaljubilaaa! Bourjois Healthy Mix mi je nešto najbolje na svijetu, tako je lagan - kao da ništa nemam na licu! Obožavam ga. ♥

    http://nayadoesmakeup.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  4. Molim te ako mi možeš reći koliko si platila dostavu Morphe palete i koliko si čekala? :)

    OdgovoriIzbriši