1/17/2017

FAVORITI 2016

4


Dragi moji šminkoljupci, puno sam proizvoda isprobala i koristila ove godine, ali su mi neki ostali favoriti kroz cijelu godinu.
Ima ih dosta, ali nijedan nisam mogla izostaviti na listi :)
Svaka stvar koja ima recenziju, njezino će ime biti podebljano, pa klikom na ime možete ići direktno na recenziju.

Preparativna kozmetika



Prvi na listi je Alpstories gel za umivanje s kojime počinje cijela moja rutina čišćenja. Ako redovno čitate moje postove o čistačima za lice, priznajem jedino umivanje i skidanje svega s lica gelom koji to može napraviti, jer sam zauzeta preko glave i minute koje bacim na istrljavanje blaznicama, uljima, micelarnim otopinama i čime sve ne, mogu potrošiti puno bolje. Ovaj gel skida doslovno sve, ne peku me oči od njega, ne isušuje, s njime skinem i teške pudere i sve s očiju, uključujući vodootporne maskare, tuševe, sjenila, primere za sjenila i sl. Ovisno o teksturi ruževa, njih skida malo teže, ali to ionako obavim vlažnom maramicom. Moj nezamjenjivi favorit i mislim da bi upala u depresiju kad bi postojala mogućnost da ostanem bez njega, zato ga uvijek kupim u nekoliko primjeraka, da ne zagusti.


Olival tonik za lice s uljem smilja, kojeg koristim doslovno cijelu godinu i nijedno jutro i večer mi ne prolazi bez njega, dolazi nakon gela za umivanje. S obzirom da u zagrebačkoj vodi ima puno kamenca, onda nakon umivanja i skidanja šminke, prebrišem lice njime kako bi sve vodene nečistoće makla s lica i tonirala lice, a ulje smilja u njemu mi licu daje poseban osjećaj i ovo je jedini tonik kojeg sam koristila, a da mi po svemu paše i jedino što bi kod njega promijenila je to da bi ga stavila u veće pakiranje :D

Uriage Hyseac 3-Regul krema za lice je krema koju koristim kroz cijelu godinu, ujutro obavezno, navečer samo ako sam u nekom kritičnijem razdoblju s prištićima, pa da ih brže suzbijem, mislim da je ovo četvrta ili peta bočica, a koristim je otprilike godinu i tri mjeseca, mislim da nijednom kremom nisam bila zadovoljna kao ovom, puno ljudi koji su je počeli koristiti nakon moje preporuke su oduševljeni, svima se smanjila pojava prištića, masnoća se reducirala i ne mogu joj naći zamjenu.

Novexpert serum s vitaminom C je moj najbolji prijatelj jer mi osvježava kožu, točno primijetim razliku kad se malo ulijenim s preparativom, u dane kad stvarno imam puno posla i kad mi se ništa ne da, koža mi samo oživi u jednom korištenju. Nanosim ga ujutro, nakon tonika i pričekam nekih 15 minuta prije nego stavim Uriage kremu, jer bude malo ljepljiv, ali taj osjećaj nestane kad se dobro upije. U sebi ima neke sitne čestice svjetlosne koje isto tako dodatno ožive lice. Zbog vitamina C zna malo isušivati, pa uvijek preko nanosim hidratacijsku kremu preko dana.

Novexpert hijaluronska kiselina, koja čeka svoj red na blogu, je desna ruka serumu s vitaminom C, on je onaj koji hidrira kožu nakon što je serum ostavi u suhom stanju, a s obzirom da mi je malo težak za dan, nanosim ga navečer sa nekoliko kapljica ulja od lješnjaka, kako bi cijelo lice dobilo potrebnu hidrataciju, a kako bi suzbila masnoću tamo gdje je pretjerana, jer je poznato kako ulje lješnjaka reducira neželjeni sebum, a time smanjuje pojavu prištića.

Nivea Skin refining piling mi je odličan piling kojeg koristim jednom, po potrebi dvaput tjedno, ne isušuje, kao od šale skida suhe ljuskice s lica, a ostavi kožu dovoljno nahranjenom. Malo je grublji piling, što volim, jer imam osjećaj kao da nešto i radi, a kod ovog to i primjetim. Ne treba ga puno, pa će vam tubica potrajati i nekoliko mjeseci, a preporučila bi korištenje maksimalno 2 put tjedno zbog jačeg pilinga.

Uriage termalna voda još nije dobila mjesto na blogu, a čeka svoj red skupa s još nekoliko stvarčica koje obožavam od ovog brenda, gdje god se u stanu okrenem, vidim Uriage i to mi je postao najdraži preparativni brend, mislim da je jedini proizvod s kojim nisam bila zadovoljna bila tonirajuća krema i to je samo zato jer mi nije odgovarala nijansom, sve drugo je apsolutno pogođeno. Cijelo sam je ljeto imala u torbi, jer mi je davala svježinu tokom cijelog dana, jedina mana na koju mogu naići, koja se možda neće svima svidjeti je to da ima slankast okus, pa kad je stavljate na lice, ako vam dođe do ustiju, osjetit ćete slanoću. Osim tog mi je odlična, suzbijala mi je crvenilo kad me je malo sunce opeklo, kad su me grizli komarci, smanjila je svrab, a kad bi radila u kafiću, samo bi je ubacila u ledomat i za koju minutu, instant osvježenje kad mi je bilo vruće. Nedavno sam dobila ogromno pakiranje od Formasane i presretna sam bila. Moja bff <3

Uriage micelarna za masnu kožu, iako ne koristim micelarne na dvnevnoj bazi, je moja najdraža micelarna, Brzinski očisti mejkap s lica, osvježi lice, a s obzirom da na listi sastojaka glicerin stoji na posljednjem mjestu, NEMA LJEPLJIVOG osjećaja nakon korištenja <3 Ako imate suhu kožu, osjetljivu ili pak normalnu, pogledajte druge micelarne iz njihovog asortimana, svaka koža svoju ima :)

Uriage 2 u 1 piling maska je moja najdraža maska, odnosno, tako je najčešće koristim, češće nego kao piling, iako nije preporučeno da s njom nakon što je stavite kao masku napravite piling, jer već sama od sebe skida mrtve stanice, tokom skidanja blago protrljam po licu kako bi mi napravila kompletnu eksfolijaciju.  Ponekad znam biti zločesta blogerica, pa nakon izlaska zaspem sa šminkom, pa je obavezno koristim jutro nakon, a također je koristim u pamper dayu nakon što sam bila lijena s preparativom, a to je najčešće u doba kad mi je život kaos od obaveza. Skine sve mrtve stanice, oživi mi lice i nakon ove piling maske je kao "bebina guza" mekano, osvježeno, ima prirodni sjaj i sve dobro izbije na površinu. Ne koristim je često pa još imam prvu tubicu, jer je treba doslovno manje od veličine ljuske oraha za cijelo lice, s tim da je obilnije nanosim na početak nosa kako bi malo izvukla i nakupljeni sebum i uklonila suhu kožu koja je tu nekad bez obzira na masnoću nosa.



Nivea gel za tuširanje je moj najdraži gel za tuširanje godinama, iako njegov miris nekako umiruje, koristim ga i kad mi treba buđenje i stalno u svim oblicima, iako mi je najdraži ovaj u velikom pakiranju (postoji i manje pakiranje na pumpicu, koje je iste militraže, ali je više mliječan, dok je ovaj nekako svilen ispod prstiju). Nivea kaže da je s ekstraktom kašmira i mirisom orhideje, a kad sam jedno vrijeme bila bolesna i kad mi je ekipa iz razreda (rofl, OTKAD NISAM REKLA RAZRED) došla u posjetu, donijeli su mi i dva ova gela :D. Kožu ostavlja doslovno svilenom, a miris je opojan i svaku večer kad ga koristim i kad ga istisnem na spužvicu za tuširanje, opet shvatim zašto ga toliko volim.

Avon krema za ruke je krema koju imam u torbi cijele godine, a posebno je preporučam konobaricama, a i konobarima ako žele, upija se brzinom svjetlosti, a ostavlja hidrirane ruke, ne ostavlja ljepljiv osjećaj na rukama, pa odmah nakon stavljanja možete nastaviti s radom bez bojazni da ćete ostaviti kremu na šalicama (ovo se odnosi na konobarski dio). Obavezna je na policama kafića u kojem radim :D

Što reći o FOREO uređajima, a da već niste čuli?  FOREO Luna 2 je uređaj koji mi je totalno promjenio korištenje preparative, osim što je produžena ruka mojem gelu za čišćenje, krv mi od njega procirkulira i lice mi je odmah bolje. Pretjerano čišćenje lica mi ipak rezultira malo jačom pojavom sebuma, pa ga koristim maksimalno triput tjedno, svaka dva dana, da dubinski očistim lice. Kada trebam malo veće osvježenje, koristim ga uz FOREO dnevni gel čistač, koji mi je uz Alpstories također jedan od dražih gel čistača, jer ima neku teksturu koja kožu diže iz mrtvih, a često ga koristim za jutarnje umivanje, češće nego Alpstories, jer mi koži da taj instant boost za daljnji rad.

Nivea vlažne maramice za bebače se svaki dan nalaze u mojoj torbi koju nosim sa sobom, jer osim što ih koristim za popravak ruža, koristim ih za čišćenje ruku kad u blizini nemam vodu, imaju divan miris i ne ostavljaju suhe ruke, jer imaju neku vrstu kreme u sebi, koja stvara zaštitni film na rukama.

Olival zlatno ulje smilja koristim u kombinaciji s kremom na suhim dijelovima lica, jer mi je ipak malo prejako za masniji dio i nešto unutra mi ne paše pa mi zna začepiti pore, ali na suhim dijelovima je dušu dalo, dvije kapljice čine ogromnu razliku, a odnedavno ga je počela koristiti i moja majka i lice joj se preporodilo (inače ima ekstremno suhu kožu, sklonu dehidraciji) i oduševljena je njime. Volim ga imati u zimsko doba da mi podigne lice i riješi me osjećaja zatezanja ponukanog vremenskim prilikama.

Alpstories ulje lješnjaka sam već gore spomenula, suzbija sebum i utječe na pojavu prištića i stavljam ga uz hijaluronsku kiselinu od Novexperta, malo je teže na licu i sporije se upija, a s obzirom da je prirodno, ne miriše na dugu i cvijeće, ali može se istrpiti. Nakon samo par korištenja sam osjetila poboljšanje, a koristim ga, upravo zbog težine na licu, isključivo preko noći.

Nivea intimo gel za intimno pranje je već godinama u mojim favoritima jer je lagan, dobro očisti intimno područje i ne izaziva mi neželjene pojave poput pretjeranog iscjetka i slično. Preporučila bih da posebno kupujete te gelove jer imaju drukčiji ph od običnih gelova za tuširanje pa su baš podobni za njegu intimnog područja.

Dekorativna kozmetika



Za Wet n wild puder sam saznala kad mi je sam WnW poslao njihove proizvode na korištenje, ali zbog nesuglasica s njima, recenzija nije ugledala svijetlo dana, ali ovaj proizvod mi ne može zamijeniti ništa drugo :D
Coverall puder dolazi u nekoliko nijansi, a najsvijetlija je prošle godine uvedena na naše tržište, 815 Fair, neutralna je nijansa, što meni odlično odgovara i zimi i ljeti jer ljeti slabo tamnim, a ako i potamnim, onda lice uokvirim bronzerom. Ukratko, ima srednje prekrivanje, matira i ostavlja ispeglano porculansku kožu, prekrasno izgleda na licu čak i onda kad imate koji prištić viška, možda vam jedino tad neće biti baš dobar zbog svog srednjeg prekrivanja, ali uvijek govorim kako je najpametnije prištiće dodatno prekriti korektorom, ne morate biti zidar na licu :D
Meni se prosije nakon nekih 7,8 sati, a u dane kad mi se koža ekstremno masti, preživi nekih 5 sati, ali ako samo lice potapkate maramicom i uklonite sebum, pa onda setirate puderom u kamenu, onda i dalje stoji. Ja iz stana najčešće izlazim u 6 ujutro, a vraćam se u cca 21 sat i na faksu mi cure znaju reći da mi lice izgleda genijalno. Ovo ljeto je preživio ekstremne vrućine i osim vikendom, kad se ne šminkam, uvijek mi je na licu i nisam imala problema s čepljenjem pora i slično.

Aura Correct me korektor je uz ovaj puder moj bff za podlogu, stavljam ga na područje ispod očiju, mat je finiša, a ne isušuje mi to područje niti ne izražava suhe dijelove, meni se iskreno ne uvlači u borice oko očiju i moram reći kako ga nikad ne fiksiram. Najsvjetlija nijansa je meni dušu dala, jer povlači na roskasto, što se odlično spaja s mojim podtonom kože koji je neutralan do roz. Obavezno imam jedan u torbi za popravke oko usta preko dana, a jedan mi stoji doma i vjerni je pratioc kroz dan.

Kako god da sam našminkana ili da nisam, bez obrvi ne idem van, a ovu sam godinu najviše koristila Freedom eyebrow pomadu, stoji mi cijeli dan, dovoljno je mokra, a dovoljno suha da mogu napraviti dobar oblik u par sekundi, sama nijansa mi sada kad sam plava ne odgovara, ali gledam da bi kupila svijetliju nijansu, dok bi ova, Ash Brown, zadovoljila cure koje traže pepeljasto srednje smeđu nijansu, nadogradivu da izgleda malo tamnije, pristaje uz kosu raspona boje od svijetlije do najtamnije smeđe, možda čak i crnu, ovisi kako je nanosite.

MAC Blot puder u kamenu mi je stari po narudžbi donio iz Singapura prije par mjeseci prije dva dana sam dotakla pan u sredini. Lagan na licu, a odlično matira, photoshop u plastici, skupa s puderom i korektorom od gore. Skroz je fin, svilen i samo mi je blagi premaz preko lica radi odličan film da ništa ne mrda satima.



Smashbox Contour kit sam osvojila na nagradnoj igri kod moje predrage Ene, boginje od obrva :D :D
Ne znam jel mi bolji on, ili kist koji sam dobila uz njega, koji ove praškaste konture zblennda kao da ste se tako fino isklesani rodili :P
Prva nijansa je prekrasna, hladna smeđa koja je nešto najdivnije za nas Caspere, kojima je sve uvijek jaaaaako narančasto, ta nijansa je pun pogodak. Tko se želi malo utopliti, druga nijansa je toplija smeđa, jedino mi nikako ne paše treća nijansa, koja bi, pretpostavljam trebala fiksirati područje ispod očiju, jer je previše žuta i izgledam kao da sam jako bolesna, iako savršeno fiksira korektor.

Nabla Gotham puder za konture je skupa sa Smashbox kitom dar s nebesa da dobijete odlično lice puno lijepih kontura koje ne izgledaju kao da ste se namazali Nutellom :D
Puno je sutpilniji od Smashboxa, ali se blenda u sekundi i daje savršen izgled vašim crtama lica. Izmjenično iz koristim, Smashbox mi je bolji kad želim baš jako naglasiti lice (iako i onda uspjeva izgledati prirodno), dok mi je Nabla više za svaki dan.  Također je hladnog podtona pa licu daje sjene bez narančastog izgleda.
Dva proizvoda koja su savršena za nas jako blijede :D

Essence Summer dreaming rumenilo su diskontinuirali, a to mi je definitivno najdraže rumenilo ikad na svijetu :'(
Nažalost, nisam na vrijeme vidjela da je otišlo u zaborav, tako da si nisam nabavila dupliće, ali je nikad prežaljeno i još uvijek tražim dostojnu zamjenu. Svijetlo narančasta nijansa (ja inače mrzim narančasta rumenila) koja se stopi s tenom, a u sebi ima neke sitne zlatne čestice koje licu daju neku svježinu, prekrasno rumenilo. Trošim ga polako, jer sam svjesna da nema nazad, boli me srce zbog njega :'(

Essence Berry me up je srećom još u prodaji, prekrasna tamnije roza nijansa, podigne mi cijeli look, obožavam je zimi jer mi da života licu :D

Avon Classic Aura rumenilo u ambalaži djeluje zagasitije rozo, ali je na obrazima baby doll pinki nijansa, jako mi je bitno da mi rumenila daju svježinu licu, jer mi je lice najčešće jednodimenzionalno, blijedo, mrtvački, pa su mi super ovakva rumenila koja me osvježe s jednim nanosom.

Najfinije rumenilo koje imam u kolekciji je Avon Luxe Couture Rose rumenilo, iako ime asocira na to da će biti rozikasto, zapravo je breskvasto, isto kao i ova gore, osvježava i podiže lice (a to zapravo i je svrha rumenila hehe), ali je ova tekstura doslovno prekrasna, ne trusi se kojim god kistom ga nanosila, blenda se u jednom potezu i ostavlja lijepe rumene obraščiće. Moj favorit, htjela bi definitivno probati i onu drugu nijansu, oduševljena sam :D


U zadnjem dijelu godine, za svoj rođendan, dobila sam Anastasia Bewerly hills Moonchild paletu hajlajtera i od tad nije prošao jedan dan, a da je na neki način nisam ubacila u svoj look. Za dnevne lookove kad nisam od očnog mejkapa i kad imam samo maskaru, malo zna izgledati čudno, jer su svi u nekim nijansama, redom - plavo, srebrno (ALI JAAAAAAKO srebrno, previše nekad zna biti čak i meni pa ga ublažim kistom s kojim sam stavljala puder), ljubičasto plavo, ovisno o svjetlosti, rozo, zeleno žuto i srebrno plavo. Presijavaju se ovisno kako vam svjetlost pada na lice, neke nijanse imaju glitter, ali je cijeli dojam meni predivan. Prekrasno izgledaju na kapcima, preko bijele podloge, ma ljubav na prvi pogled, moja bolja polovica je jedva došla do ove palete i ja sam i dalje svaki dan fascinirana. Iako sam luda skroz i nije mi bed nositi nikakve različite boje na licu, malo sam bila prepadnuta kako će to sve izgledati i prvi tjedan nošenja sam kemijala sve samo da boje ne dođu toliko do izražaja, ali ih sada trackam ko velika :D

Klasika, theBalm Mary Loumanizer, highlighter je toplog, žutog, šampanjac podtona, koji može malo biti taman na nama svijetlima, ali kad se stavi malo rumenila, bronzera, you are ready to go. Highlighter definitivno najbaršunastije teksture koje sam probala, doslovno imate osjećaj kao da je mokar pod prstima, koliko je fin, Potrebno je doslovno da prislonite kist na površinu i možete biti disko kugla bez problema. Pao mi je na pod, a zbog šugave ambalaže i te jako fine teksture lako puca, pa ga nikad ne nosim na putovanja ili kad nekog šminkam, a da moram ići kod te osobe, jer jednostavno ne želim riskirati, popravljala sam ga alkoholom kad je u istom danu sa stola roknuo 5 puta, tako da ga sada odmah poslije korištenja stavljam nazad u ladicu (isto tako i Moonchild jer sam skoro ostala bez rozog hajlajtera u paleti, što ne bi bio bed da se ne bi razletio po ostalim nijansama i onda se mogu prekrstit Bogu samo xD). Nedavno sam nakon DVIJE GODINE dotaknula pan, a doslovno se umivam u njemu, a ima ga za još dvije godine xD

MAC Soft and Gentle je highlighter kojeg sam htjela sto godina i na jednoj facebook stranici gdje znam kupovati šminku second hand, prodavala ga je jedna cura. Reko može, dogovorimo se mi sve, cura je iz Zga pa ćemo napraviti primopredaju kako bi znala da je original i da se ne zezamo s poštarinom. I nestane ona s planete zemlje. Šaljem ja njoj poruku je li nešto pošlo po krivu, ali od nje ni traga ni glasa. U to se njoj ispod slike javi moja mama i cura ga proda mojoj mami, reko sad ako joj se opet javi s primopredajom, vjerojatno će opet nestati, moguće da je fake. Ali ne, dogovorila se s mojom mamom, ja odem po njega, nije bio fake, ali i dalje ne znam zašto me je otkantala :D. Zlatan hajlajter malo grublje teksture, ali prekrasno na licu, kad putujem njega nosim umjesto Mary lou i obožavam ga :D

MAC Lightscapade sam prvi put vidjela kod kolegice s bloga A little makeup obsessed, bio mi je prekrasan, ali s obzirom da je suptilniji, nije bio po mojem ukusu. No guglajući za više swatcheva, vidjela sam da se može jako lijepo nadograditi, a u tom trenutku sam imala samo zlatne hajlajtere, dok je ovo bijelo i prekrasno, ali doslovno prekrasno izgleda na licu, daje mu poseban odsjaj i izgleda jako prirodno, čak i kad ga stavite tonu, pa čim ga je prodavala moja najdraža Martina s bloga Beauty&Mess, znala sam da mora biti moj, a tako je i bilo. Ako ga nanosite mokrim kistom ili preko tekućih ili kremastih hajlajtera, možete biti disko kugla bez problema hehe :D



Već neko vrijeme imam problema s kapcima, svaka baza koju koristim drži moja sjenila najviše 8 sati, što je za mene premalo, jer kad radim do 14:30, a nakon toga idem na faks, sjenila mi budu nagužvana i izgledaju kao da se neko dijete igralo s mojim kapcima. Znam da većina žena ne provodi toliko vremena vani, ali moj tempo je takav da mi sjenila moraju držati 12 sati minimalno.
Kod kolegice Ivane s bloga Le makeup freak sam vidjela Wet n Wild bazu za sjenila, javila sam joj se da vidim kako se ponaša na njenim kapcima, taman sam u to vrijeme bila u dm-u, reko sad ili nikad i samo ću reći da sam JA ostala bez riječi, što se ne dešava nikad. Masnjikava je i prije svake upotrebe bi savjetovala da je protresete jer se faze znaju odvojiti pa dobijete samo ulje bez baze, treba vam jako malo baze, a onda vam sjenila stoje netaknuta cijeli dan. Odlična baza i mogu reći da je nadmašila i Urban decay i Too faced i sve baze koje sam ikad probala, a prošlu godinu sam ih probala brat bratu 10 komada.

theBalm Meet Matt(e) Trimony paleta sjenila je došla u relativno zadnjem dijelu godine, ali je sada koristim svaki dan, bež nijansu vjerujem da ću brzo potrošiti jer nju stalno koristim, odlična je za fiksiranje baze na kapku, a svaku nijansu iz ove palete mogu uvrstiti u bilo kakav look da radim, uskoro ide recenzija i mogu vam već sada reći da je slobodno možete kupiti :D

Freedom Pro artist pad Black arts je paleta koju bih, kad bi mi netko to uvjetovao, mogla izdržati do kraja života i šminkati se samo s njom. Odlična paleta s kojom možete napraviti toliko različitih lookova, a kvaliteta sjenila je izvrsna. Moje ogromne preporuke za kupnju ove palete, pogotovo onima koji ne kupuju često kozmetiku i sve vole imati na jednom mjestu.

Sleek Goodnight sweetheart paleta je isto bio rođendanski poklon od moje M., dugo sam je htjela i gledala, s njom i Trimony od Balma možete napraviti svakakve varijacije u nekom nude, roskastom tonu, a ima i nekoliko nijansi s kojima biste mogli malo izaći van kalupa, inače jako volim Sleek sjenila i imam nekoliko paleta, odlična sjenila za malo novaca.

Maybelline Lash sensational maskara mi je bila otkriće, prva verzija ove maskare se brzo našla u drugim rukama jer je bila premokra i uvijek bi završila s jednom trepavicom, jednostavno se nisam slagala s njom, niti sa četkicom, s obzirom na teksturu maskare. Ali, početkom godine su u Hrvatsku stigli neki MNY noviteti i tako i ova maskara, ekipa mi je poslala paketić i maskara je već bila spremna nastaviti svoj život u nekim drugim rukama, dok nisam skužila da je ovo drukčija ambalaža i da to nije ista maskara. Usporedila sam obje na trepavicama i ova nova je puno gušća, prekrasno razdvoji trepavice, puno je tamnija od prve verzije i svaki dan je na mojim očima. Inače otkad koristim šminku, uvijek sam koristila samo MNY maskare jer su mi jedine uvijek odgovarale, odnosno, "žutu maskaru", kako smo je svi zvali i uvijek se znalo na koju se misli, ali sam primjetila da mi se trusi s trepavica i mrvice mi padaju na lice, a kad ih mičem, zamrljam se i jednostavno sam odustala od nje, zato sam sretna što je ova došla u moje ruke. Skida se malo teže i čak bi nekad rekla da je vodootporna, koliko se dobro drži na trepavicama. Čisti plus.

NYX Propel my eyes maskara je također došla u paketu/pozivnici za otvorenje NYX dućana u zagrebačkoj Areni i nije mi dovoljno crna koliko bi htjela, ali radi nešto mojim trepavicama što vam ne mogu opisati. Uvije ih na neki poseban način i oči mi s njom izgledaju otvorenije nego s bilo kojom drugom maskarom. Prvo stavljam nju, pa preko nje MNY da dam još malo te crne boje, zajedno čine oči kao s reklame.

Essence liquid ink waterproof je oldtimer, mislim da je ovo sigurno trideseta bočica koju koristim, otkad stavljam tuševe, ovo je moj najdraži tuš, crn, mat, ne skida se tokom dana, a navečer ga je tako lako skinuti s očiju. Do prije 5 godina sam koristila verziju koja nije vodootporna, a sad koristim ovaj i mislim da ga neću za dugo mijenjati. Probala sam na more tuševa, ali uvijek sam se vratila ovome.

Ali, uvijek postoji ali, bok uz njega može stati theBalm Schwing tekući tuš, samo da ima bolju četkicu, tipa kao ovaj Essence, jer nije dovoljno fleksibilna i tanka da mogu napraviti ultra tanku crtu, što mogu s Essence četkicom i da dolazi u vodootpornoj verziji jer se skida nažalost s bilo kakvim dodirom vlage. Osim toga, ovo je najcrnji tuš kojeg sam probala, ostaje mat kao da ste povukli suhu olovku za oči, kao da se stopi sa sjenilima, ali i dalje je odlična crna crta. Uskoro također recenzija stiže da ga vidite u punom planu.

NYX Vivid brights tuš Sapphire je odličan tuš s odličnom četkicom i odličnom pigmentacijom, volim ga samog, volim ga sa sjenilima, volim ga kao dodatak crnom tušu, volim ga svukud i sve njegovo :D
Imam ih u 4 nijanse, žutoj, zelenoj, plavoj i ljubičastoj i jako volim ove tuševe.



MAC Ruby woo je moj favorit od prvog nanošenja, pravi crveni ruž, bez primjesa rozih i narančastih tonoca, čista hladna, zmijska crvena, nekako me čini milijun puta više samopouzdanom kad ga nosim na usnama, bio mi je mrvicu draži kad sam bila crna, jer je osijavao uz crnu kosu i bijelu put, ali i sada mi je najdraži crveni ruž. S pravim crvenim ružem možete pokoriti svijet, a to je zasigurno ovaj.

Golden rose Longstay tekući ruž 05 je divna nijansa boja vina koja ima neki ljubičasti podton, mat je fnisha, ali u sebi, kao i svaki od ovih ruževa ima neke neprimjetne shimmer čestice koje se vide kad se ruž krene micati s usana, jer ga onda učine pomalo metalik. Jedina mu je mana činjenica da toliko krvari van rubova usana, čak mu ni olovka ne pomaže i onda izgledam jako zamrljano i mrzim što ga moram svako toliko popravljati zbog toga.

MAC Retro matte liquid lipcolour Recollection je moj ljubičasti ljubimac, prava Milka nijansa, predivan na usnama, uopće nemam osjećaj da imam neku tekući ruž, iako malo isušuje usne. Ovo je mat brat njihovom mat ružu u nijansi Herione, ali o njemu malo kasnije.

Bourjois Rouge edition velvet Fu(n)chsia je kameleon ruž, koji ovisno o svjetlosti izgleda više rozo ili više crveno, u svakom je slučaju dosta neon nijansa i sigurno nećete ostati nezamjećeni s njom na usnama. Potrebno je dva tanka premaza kako bi nijansa bila u punom sjaju, a na usnama je velvet mat, kao što mu ime kaže, jako svilen na usnama i od svih mat tekućih koji imam, ova tekstura mi najviše odgovara. Izgleda kao da je zamućen s punoćom u boji. Većina ruževa iz te kolekcije koje sam probala je iste teksture i pigmentacije.

MAC Herione ruž je dio MAC matte kolekcije, ali je na usnama više kremast i klasičan je ruž, za razliku od njegovog mat brata, Recollectiona. Ovo je bio prvi ruž kojeg sam kupila u MACu i jedan mi je od ljepših ruževa koje posjedujem, isto Milka ljubičasta, predivne teksture i obožavam ga imati na usnama.

Otkad sam plava, nude nijanse su mi prekrasne na usnama i najčešće sam u tim nijansama.

Sleek Shabby Chic opet je bio rođendanski poklon od Ivane s bloga Tour de beauty i jako volim taj ruž, jako je sličak olovci koja je pored njega, Essence Satin mauve, samo u trajnijem obliku, jer je to tekući mat ruž. Isušuje malo jače od drugih tekućih mat ruževa, ali je toliko prekrasan da je to zanemarivo, malo balzama and you are good to go.

Essence je najbolju olovku, Satin mauve, pri mjenjanju ambalaže, promjenio i tekstura je bila očajna, a nijansa totalno nešto što ta olovka nije. No, nedavno kad sam kupila opet tu olovku jer mi je i dalje bila jako lijepa, primjetila sam da su je 90% vratili u prvobitno stanje i da je tekstura sada puno bolja, kremastija, a nijansa je opet dosta slična staroj.

Preko te olovke najčešće nosim NYX Whipper Caviar ruž, ruž boje mesa, prava "Kylie Jenner" nijansa, kremast je i to je onaj "My lips but better" ruž, koji pristaje uz skoro sve lookove na očima i daje usnama prirodan, ali naglašen oblik.

Kad to sve skupa želim zaokružiti, koristim Catrice Shine Appeal fluid ruž za usne u nijansi Better make a mauve i to je najbolje sjajilo koje sam koristila ikad, jer je baš hibrid sjajila u ruža, ekstremno je pigmentirano, visokog sjaja, ima neke sitne čestice koje se uopće ne primjete dok ga ne stavite na jače svijetlo, a usnama daje još ljepši odsjaj i kad god ga nosim u kombinaciji s Essence olovkom i NYX ružem, obavezno dobijem 10 pitanja što to imam na usnama. Nažalost, kao i sve dobro na svijetu, Catrice ga diskontinuira trenutno, pa ga probajte uhvatiti u Mullerima, ja sam skupila nekoliko primjeraka.

Kad želim malo tamnije usne, ali opet u tom nekom smećkasto mesnom tonu, a da je mat, biram NYX Lingerie Embelishment, kojeg sam jednom u nekom ludilu, prozvala Establishment pa je tako meni i mojoj Celebrenki ostao u sjećanju, da nikad ne zaboravimo koji ruž želimo :D
Lingerie ruževi prilično isušuju usne, ali isto kao i s drugim mat ruževima, navikla sam, malo balzama i može se preživjeti. Embelishment je smećkasta nijansa, ali ne skroz tamna, s rozim primjesama. Odlično izgleda i s minimalno eye mejkama i sa full opremom :D

MAC Stone sam isto gledala stoljećima i najčešće je bio rasprodan, a i njega sam dobila na poklon od kolegice s posla, smeđa hladna nijansa koju najčešće nosim kad mi se ništa ne da stavljati na oči, a svejedno želim istaknuti nešto na licu, prekrasno izgleda kad se u unutarnje kuteve oka stavi nešto sjajno i sve to skupa daje jedan neobičan look. Najviše ga volim s rozim hajlajterom iz Moonchild palete jer onda najbolje dođe do izražaja.

Za kraj proizvoda za usne, Uriage balzam za usne koristim svaki dan, ili samog ili ispod ruževa ili nakon ruževa i obavezno preko noći, regenerira mi usne roku keks, nije voskast pa da samo ostaje na usnama i ne radi ništa, već se upija i čini čuda s usnama i bok je uz bok Nuxe Reve de Miel balzamu.

Alat za šminkanje


Nanshy Gobsmack gorgeous Onyx black kistovi su odlični kistovi s kojima možete u par minuta na licu napraviti sve. Odlično surađuju s raznim puderima, ne ostavljaju crte na licu, super blendaju proizvod i najčešće ih koristim za korektor, puder i s nekima stavljam hajlajter, svoj posao rade fantastično.

Real Techniques Core collection set sam počela koristiti početkom godine, prvi, Contour brush mi je najdraži za korištenje sa Smashbox bronzerom jer ga izblenda najbolje od svih kistova koje imam, a da istodobno ostavi vidljivo nevidljivu sjenu na licu. Tu je i vidi se da je tu, al kao da je od majke prirode :P
Zadnji,  Buffing brush mi je uz Nanshy kistove najbolji kist za tekući puder jer s njime dobijem najbolje prekrivanje, a da ne izgleda kao da sam se zažbukala.
Iako sam prije preferirala flat top kabukije, sada sam fan ovih zaobljenih jer doslovno u svaku poru unesu puder.

Real Techniques Sculpting set je, čini mi se, bio limitirano izdanje, a kupila sam ga preko iHerba, privukla me boja drške za početak, a drugo me privuklo to što u setu dobijem i jedan od boljih kistova za hajlajter, treći na slici, Setting brush, a uz to i Sculpting brush, koji je, tada, ako se ne varam, bio moj prvi kist baš namjenjen za konture, a uz to je došao i ovaj simpatični Fan brush koji nije ništa specijalno, ali, tu je, pa ne smeta.  Sculpting brush mi nekad zna biti malo predebeo, ali mu samo dlaku pritisnem prstima, pa se i s njime lako radi. Jedan kvalitetan set, kao i većina njihovih kistova.

Zoeva Rose golden complete eye set vol.2 sam kupila ovo ljeto od jedne tete preko krpica i to su daleko najmekši kistovi od svih kistova koje imam, a imam ih brat bratu više od 120. Svakome, čak i onima najčudnijima sam našla namjenu i nije mi žao kune koje sam dala za njih. Sveukupni dojam je došao s prekrasnim neseserom, a i zbog same boje. Ovo su najljepši kistovi i samo uživam u tome kako mi krase mejkap kutak. Uz sve to su čak i funkcionalni, da ne bi bilo da su lijepi, a služe ničemu, od odličnog blendanja i najgorih sjenila do izvlačenja maksimalne pigmentacije iz boje, sve u vezi njih je vrhunski.

Original beauty blender je bio onaj koji me je uvjerio da te spužvice uistinu nečemu i služe jer svi fejkovi koje sam probala mu nisu ni do koljena i sada uživam stavljati puder s njime, osim što je zabavno i što je pinki, dobijete maksimalnu prekrivnost i iz najgorih pudera, lako se pere, lagan je za korištenje i stvarno vrijedi dati novaca za njega.

Za sve one kojima je original ipak malo skupa investicija, jedini "fejk" iole vrijedan truda i novaca je Diva! makeup blender, imam ih nekoliko, nema razlike među nijansama (kod npr. Bipa beauty blendera sam čula da među različitim nijansama ima razlika, tipa, plavi je tvrđi od rozog i sl.), ali ovi su super. Malo se teže peru od mrlji, ali sa proizvodom surađuju isto kao i original i razlike su jedva vidljive.



Kosa


Za kraj, ovo ljeto sam, kao što znate, nakon 7 godina farbanja u crno i tamnosmeđe s crvenim odsjajem, prešla u plavu, što mi je drastično oštetilo i ubilo kosu, a bila sam žuta kao sam žumanjak.
Frizer Dinko iz Topstila mi sada pomaže da dobijem em boju, em da regeneriramo ubijenu kosu, boja nam ide malo slabije, ali barem ove mrtve dijelove pokušavamo držati u nekom redu.
Nije to to dok god ne ošišam sve izgoreno, ali je tog 15 centimetara, što iziskuje najmanje 8 mjeseci šišanja po dva centimetra da sve dođe u red.

U međuvremenu, kad trebam češljati kosu, tu je Dessata četka, najbolja od svih četki koje sam dosad probala, pa čak i od moje Macadamia četke, ima neke posebne čekinje koje kroz dijelove kose koji su zapetljani samo prokliže, dok ih iz drugog puta očešlja bez da lomi dlaku (iako mi vrhovi, odnosno sve spaljeno puca na kvadrat).

Kako bi tonirala žute dijelove na kosi, tu su KayPro Anti Yellow šampon koji smrdi ko sto vragova, ali je s njime moguće izbaciti žutilo, primjetila sam da djeluje kad je kosa prethodno blajhana, a da na dijelove koji su samo farbani ne djeluje previše.

Uz šampon, dolazi KayPro Color mask Silver, koja i njeguje kosu i isto tako izvlači žutilo, ali jako dobro njeguje, pa još bolje dođe kosi. Koristim je kao završni pakung s nekom jakom maskom, da što bolje zakamuflira spaljene dijelove kose.

Za kraj, upravo ti spaljeni dijelovi više nemaju života, pa je moja inače frčkava kosa sada više manje slama i ne želi se baš frčkati i znam da se onda ne preporučaju pegle i slično, ali sam kupila peglu koja je na paru, pa ta vlaga iz pegle ulazi u samu dlaku i time je ne oštećuje toliko, ali mi je ionako svejedno hoću li je dodatno oštetiti jer ću je svakako šišati.
Ultron Gamma piu parnu peglu kao i sve ostale proizvode koje sam nabrojala za kosu možete pronaći u Topstilu, a pegla vrijedi svake pare koju sam za nju dala, na najmanjoj temperaturi mi predivno ispegla kosu, a ne ostavi je zalijepljenom što mi često naprave obične pegle, već je lepršava i jako mekana, iako je ispod kamuflaže slama.


To bi bilo to od mojih favorita, svaki od ovih proizvoda koristim na svakodnevnoj bazi i ne bi bilo fer da sam ijedan izostavila! Shvatila sam da previše govorim obožavam i odlično, ali upravo takve osjećaje imam prema ovim proizvodima :D


Koji su vaši favoriti bili u 2016. godini? Je li se išta od gore navedenog našlo na vašoj listi?

Pišite mi, voli vas Kike :*

4 komentara :

  1. Wow. Samo cu to reći.
    Odlicno napisan i objasnjen tekst.
    Uzivala sam čitajući ga :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super je post! Svaka čast!
    I kod original beauty blendera isto postoji razlika u boji odnosno različite boje su za različite namjene...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajme koliko divnih stvari na jednom mjestu... Baš si se raspisala, ono u detalje.. Bilo je gušt čitati..
    Imamo puno zajednilkih favorita.

    OdgovoriIzbriši
  4. Trimony 😣😣😣 hejtam te!
    Ovaj alpstories mi je vrijeme probat..

    OdgovoriIzbriši