7/15/2017

BEAUTY ON A BUDGET

9


Znate što volim? Volim kad je dan takav da mi look ispadne točno onako kako sam ga u glavi zamislila, a onda da je dan takav da mi i slike ispadnu onako kako sam ih zamislila. Više manje doduše, ali mogu reći da sam zadovoljna sa slikama :)

Pitala sam vas jeste li za to da napravim look s proizvodima koji su stvarno dobri i koje i sama koristim, a da su do cijene od 50 kuna, rekli ste da jeste, pa sam krenula u pokret i napravila ovaj plavi look :)

Na prvu sam razmišljala da napravim nude look s nekim bold, crvenim usnama ili s usnama boje trule višnje, ali sam, kad sam vidjela ovo plavo sjenilo odustala i krenula u skroz drugom smjeru. Realno, nude oči i naglašene usne su već viđena i dosadna kombinacija, pa sam  zato otišla u drugom smjeru.
Isto tako, trudila sam se da svi proizvodi koje sam koristila budu lako dostupni u drogerijama, pa sam odustala od dva genijalna proizvoda od Beauty UKa jer se Kozmo zatvara, ali sam uvrstila jedan Aura proizvod bez kojeg apsolutno ne mogu.
Također sam se potrudila da nijedan od proizvoda ne morate naručivati online, pa su mi tako otpali proizvodi od npr. Makeup revolutiona, ali sam se snašla jer nam se tržište kozmetike definitivno poboljšalo i rastura.

Lice





Prvo započinjem s primerom. Radi se o Wet n wild Coverall primeru, koji je jako hidratantan, a matira lice, nije silikonski primer nego je na vodenoj bazi. Tvrdi da popunjava pore, ali mogu reći da im ne radi ništa specijalno, ali je zato odlična baza za puder jer po njemu puder odlično klizi.
Nakon toga, nastavljam Wet n wild coverall puderom koji je moj HG proizvod. Čak i onda kad trebam malo jače prekrivanje, na dijelove lica gdje trebam dodatno prekrivanje, dodam lagani sloj pudera, jer je nadogradiv i s njim možete raditi čuda. Mat je, ali vam lice ne izgleda ko suha krpa i izdržljiv je na licu čak i u ovim ekstremno vrućim danima.
Ispod očiju i na nos stavljam malo Aura correct me korektora, koji ima srednje prekrivanje i mat završetak i ja ga nemam potrebu fiksirati puderom u prah/kamenu jer se fiksira i tako stoji dok ga ne skinem.
Bez obzira na dobru izdržljivot pudera i korektora, sve na licu fiksiram Catrice nude illusion puderom u kamenu koji me dugo drži matiranom i sve spoji na jedno mjesto, a s njime i popravim područje ispod kojeg konturiram kako bi sve to izgledalo čišće. 
Konturiram NYX higlight and contour pro single puderom za konturiranje u nijansi Sculpt koja je taman hladna i svijetla da paše nama blijedolikim curkama, lako se blenda i s njime je lako raditi.
Nisam mogla pronaći drogerijski higlighter kojeg ja posjedujem, a da nije iz neke limitirane edicije ili do 50 kuna, pa sam odabrala ovu divnu Essence blushplay sculpting blush paletu s rumenilima i higlighterom.
Higlighter je, kao što vidite na slikama gore, slabiji od onog što ja volim, jer se inače kupam u higlighterima i sva šljaštim, ali za dane kada mi ne treba ništa pretjerano i kad sam sva u jednostavnosti, on je pravi pogodak. Rumenilo koje je treće u ambalaži je prekrasne breskvaste boje s odsjajem i to mi je najdraže rumenilo, a cijela paleta je pun pogodak.

Na slici ispod možete vidjeti koliko je na obrazima lagan higlighter, dok se na nosu dosta primjeti.


Oči 





Nakon što sam postala plavuša, Maybelline color tatoo u nijansi Permanent taupe je postala moja pomada za obrve i unatoč skupim odličnim pomadama od ABH, ovo sjenilo se odlično ponaša na mojim obrvama i jedino je što koristim za njih.
Na oči stavljam Wet n Wild photofocus bazu za sjenila, koja mi doslovno sjenila drži od jutra do mraka na očima, brzo se suši i s njom nisam imala problema da mi se sjenila pomaknu ili da blijede s očiju. Nastavljam Essence contouring duo paleticom, s bež nijansom pređem preko cijelog kapka da fiksiram bazu i onda kao prijelaznu nijansu stavljam drugo sjenilo iz te palete, smeđe taupe nijansu. U sam pregib nastavljam sa najsvjetlije smeđom nijansom iz ove mini Catrice palete za konturiranje kapaka i obrva, onda nastavljam sa tamnijom nijansom da bolje definiram pregib, i za kraj, kako bi potpuno naglasila pregib, stavljam Catrice mono sjenilo crne nijanse koje ima zlatne šljokice, ali toliko slabe da se ili ne vide ili se odmah po blendanju rasprše okolo.
Ispod obrve stavljam light sjenilo iz Catrice Precious copper palete, a na mobilni dio kapka stavljam Maybelline color tattoo Turqoise forever, koje je više manje zvijezda ovog looka i oduševljena sam em tom nijansom, em tim sjenilima, jer kako ih staviš, tako se ne miču i divna su na očima.
U unutarnji kut oka stavljam Maybelline colorama sjenilo koje je moj favorit godinama i obožavam ga, bijelo zlatno sjenilo, ali sad kad guglam cijene, nisam TISUĆU posto sigurna postoji li još u ponudi. 
Također sam shvatila da sam Wet n wild olovku našla na nekoj rasprodaji prije dvije godine i da ni nju više ne možete naći, odnosno Wet n wild ih drži i dalje, ali ne ovu prekrasnu baby plavo ljubičastu nijansu i nesretna sam jer kad je potrošim, neću je više moći nabaviti.
Da sve to uljepšam, stavljam najbolji drogerijski tuš ikad, Essence liquid ink vodootporni liner, neki tvrde da je grozan i da se trusi s očiju, nekima je prekrut na očima, meni je savršen i ne bi ga mijenjala ni za što, ne znam koliko sam bočica do sad potrošila, ali 20 i iznad je sigurno.
Da uljepšam trepavice, stavljam Look by Bipa lash unlimited maskaru koja je po meni odličan duplić za Max Factor 2000 Calorie jer ima skoro pa istu četkicu i radi isti efekt na očima, a kako kod mene ništa ne može proći bez dvije maskare, onda još dodajem catrice Glam & doll maskaru koju jako volim i ja i brdo mojih kolegica, a za mene ove dvije maskare u kompletu trepavicama naprave sve ono što vam obećavaju na reklamama.

Usne




Na usnama sam kombinirala novu Essence ultra last olovku za usne koja se na usnama ponaša kao neki tekući mat ruž, kako je stavite, tako stoji, a preko nje sam stavila Wet n Wild ruž za usne koji izgleda kao da ga je poplava izbacila, ali imaju TOLIKO OČAJNO pakiranje za te odlične ruževe da mi dođe da im pišem u Ameriku da to hitno poprave, jer mi se nerijetko desi da mi se poklopac otvori i da mi ruž oboja cijelu torbu i sav njen sadržaj, a slikom vam želim pokazati kako to užasno sad izgleda :D


Da sumiram.
Kako bi ušla unutar tih 50 kuna, koristila sam nekoliko proizvoda za oči. Postoje palete kao npr. Sleek Au Naturel paleta koja vam košta cca 80 kuna, koja je izvan budžeta do 50 kuna, ali u njoj imate sve proizvode kojima možete napraviti ovaj look gore (osim ovog plavog sjenila, jel) i s kojom si možete uštediti na tome da imate više jeftinih paleta s po nekoliko sjenila i imati sve na jednom mjestu. U istu tu skupinu ulazi Maybelline The nudes paleta sjenila, to su sve palete s više sjenila i više izbora nijansi i finisha, imate sve potrebne mat nijanse za pregib, sve potrebne shimmer nijanse za ispod obrva i za unutarnji kut oka i iako koštaju malo više od predviđenih 50 kuna, uštedite na tome da sve imate na jednom mjestu, jer kombiniranjem kao što sam ja danas radila zapravo prođete skuplje.
Isto tako, ne morate nužno koristiti dvije maskare kao ja, umjesto olovke KOJE OČITO NEMA U PRODAJI XD možete ovo isto plavo sjenilo malim kistom staviti u waterline.
Jednostavno rečeno, možete se igrati i od ovog looka napraviti ili istu verziju ili svoju varijaciju, kombinacije su ogromne.


Popis proizvoda i cijene:

Lice

Wet n Wild coverall primer - 37,90 kn
Wet n Wild coverall puder - 37,90 kn
Aura correct me korektor - oko 35 kn (zasad se može pronaći isključivo na Pink pandi i tester box web shopovima)
Catrice nude illusion loose powder puder u prahu - 44,90 kn
NYX higlight and contour pro single puder za konturiranje Sculpt - 39,90 kn (kupiti možete online na Diviana web shopu ili direktno u NYX trgovinama)
Essence blush play sculpting blush palette paleta rumenila - oko 35 kuna

Oči
Maybelline color tatoo sjenila Permanent taupe i Turquoise Forever- 39,90 kn
Maybelline colorama 101 - 19,90 kn
Wet n Wild photofocus eyeshadow primer baza za sjenila - 45,90 kn
Essence contouring eyeshadow set Mauve meets marshmallows - 21,90 kn
Catrice Eye & Brow paleta za konturiranje očiju i obrva But first, hot coffee! - 35,90 kn
Catrice The Precious Copper Collection paleta sjenila za oči Metallux - 39,90 kn
Catrice Absolute Colour sjenilo The captain of the black pearl - 22,90 kn
Catrice Glam & doll false lashes maskara - 31,90 kn
Look by Bipa lash unlimiter maskara - 24,90 kn
Essence liquid ink waterproof tuš za oči - 23,90 kn


Usne

Wet n Wild megalast ruž za usne Just peachy - oko 23 kune
Essence ultra last olovka za usne Rosewood high - 16,90 kn



Nadam se da vam se ovaj post svidio, a ako look rekreirate ili napravite svoju verziju, svakako mi ga pošaljite :D 
Pusa, voli vas Kike :*





Broj komentara: 9 :

  1. Ljepoto! Definitivno trebas radit vise lookova 😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Te tvoje obrve 😍😍
    Ma sva si mi divna 😘

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajme, divna si i ti i look :D Ovo plavo ti odlično stoji, a tuš je, ako i uvijek, sharp AF. <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post! 😊 aaali jedno bode moju profesionalnu deformaciju. Genitiv - koga, cega - obrvA. ObrvI ne postoji u hrvatskom jeziku.

    OdgovoriIzbriši
  5. Look je diivan i odlično ti stoji. Lajkam jako :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Makeup je odlican, prirodan, prozracan i nekako vice ljeto. :D

    OdgovoriIzbriši